Wespan ajatuksia Tarkoituksenani on jakaa tietoutta, näkökulmia ja pohdintoja. Jokainen muodostakoon oman näkökulmansa asioista.

Ylituotanto tasapainoon - Ja ajatuksia rahajärjestelmän peruutusliikkeestä

  • Iso pino myymättömiä autoja - Ylituotannosta ja rahajärjestelmästä johtuva ongelma
    Iso pino myymättömiä autoja - Ylituotannosta ja rahajärjestelmästä johtuva ongelma

Tuli tälleen mieleen, että mitä jos rahasysteemi toimisi toiseen suuntaan?

Eli kun menet kauppaan hakemaan vaikka 20 euron edestä safkaa, niin kauppa olisi velvoitettu antamaan sinulle ostosten lisäksi 20 euroa Monopolirahaa/Euroja jolla ei tekisi mitään, muuta kuin, että se kertoisi kuinka paljon (/minkä numeron edestä) olet ostanut. Eli raha olisi yhtä arvoton kuitti kuin sen pitäisi olla. Raha valuisi suuryrityksiltä takaisin kansalle jolta se on alunperin tullut.

Sitten pankki lainaisi tätä rahaa ihmisiltä ja lupautuisi imaksamaan enemmän takasin, koska niillä ne moneyt tällä hetkellä kiertääkin.

Rahat olisivat ihmisillä, eikä yrityksillä. Kaikki jatkuisi niin kauan kuin pankki (tai muu taho) vaan jaksaisi rahaa painaa/tilille tilastonumerotietoa laittaa.

Systeemihän toimii jo siten, että autokauppa ei ole järkevä laitos jos kukaan ei autoja hae, mitä enemmän esim. autoja haetaan, sitä enemmän autovarastoa ja tuotantoa tarvitaan. Systeemi toimii siis tarpeen ja tuotannon yhteisillä voimilla ja tuotannon ollessa suurta (esim. autoja ja kännyköitä on enemmän tälläkin hetkellä kuin ihmisiä), niin kaikille voidaan jakaa kaikkea tarpeen mukaan, ilman että tarvitaan rahaa määrittelemään ihmisen arvoa jonkin asian saamisessa.

Alla olevassa linkissä valmistettuja autoja, vielä ilman omistajaa, täysin turhan panttina, muutaman saaren kokoisissa säilytys-spoteissa, kun tehdään vaan uusia malleja tuhansittain lisää (joista myös osa tulee jäämään säilytykseen ja suppilo jatkaa valuttamista, säilytystila ja autojen määrä kasvaa)...

http://aplus.com/a/unsold-cars-parked-as-trash

Jakamalla käyttämättä jäämiä autoja turhista säilytys-spoteista tuottaja saisi samalla vielä enemmän arvostusta ja kunnioitusta, ja heidän logollaan ja imagollaan olisi isompi merkitys. Tällöin myös autovalmistajien duunilla olisi isompi merkitys, faktuaalinen ilon tuottaminen useammille ihmisille, ilman luokittelua eriarvoiseen asemaan rahan määrän perusteella. Samalla tapaa voisi toimia kaikki tehtaat ja varastot yhteistyössä Maapallolla, joka täten toimisi yhteisessä symbioosissa kollektiivisesti. Resurssien ja tarpeen tasapaino olisi huomioitu paremmin ilman profiittimotiivia.

SystemZero.info -sivustolla kerrotaan rahattomasta, resursseihin ja tarpeeseen perustuvasta järjestelmästä, joka olisi tavoitteena ottaa kaikkialla käyttöön 2020 mennessä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat